SUPsurfingkurser

Stand Up Paddling är inte bara myspaddling på stilla vatten, det är en sport som har sitt ursprung i surfingen och nu tar vi äntligen steget och börjar med kurser i SUPsurfing!

Till skillnad från traditionell surfing där utövarna ligger ner på brädan och paddlar med armarna för att komma med vågen, står vi hela tiden upp på brädan när vi fångar vågen. En SUP gjord för vågor är något mindre än en plattvattensbräda eller allroundbräda men fortfarande större än den största nybörjarbrädan för vågsurfing, och därmed är det avsevärt mycket enklare att hålla sig stående i vågorna!

Men går det surfa i Sverige? Absolut! Det krävs dock en del vind för att det ska bli några vågor, och därför rekommenderar vi att du varit ute och paddlat minst ett par gånger när det blåst mer än 6m/s för att veta att du kommer orka paddla i motvind och när det är lite sjö. Vi kommer såklart inte ta ut er i de hårdaste förhållanden, men surfing i Sverige är inte särskilt glassigt så vi vill att du ska veta vad du ger dig in på!

Vi kommer börja i liten skala och tar max 4 personer/kurstillfälle och kurserna körs på prognos, dvs när väderförhållandena är precis rätt! Fyll i formuläret nedan så sätter vi upp dig på vår mail- och smslista, vi meddelar när det vankas surf! Tidigaste kurstillfälle blir 25 juni, senaste tillfälle blir 1 oktober.

En kurs varar i ca 3 timmar, vi börjar med teori på land där vi går igenom hur du läser vågor, hur du står på brädan, vet och etikett för surfing samt säkerhet i vattnet. Sedan praktiserar vi, och förhoppningsvis står du på din första våg innan kursen är slut!

SUPsurfingkurs för nybörjare:

Pris per person inklusive transport från Malmö, bräda, paddel och våtdräkt – 795kr

Med egen bräda, paddel och våtdräkt – 595kr