SUP-SM 2016

SUP SM MALMÖ 2016 _VER 2BDet var med stor glädje och stolthet som vi 2016 stod som medarrangör till Racegrenen av Svenska Mästerskapen i Stående paddling(SUP) den 23-24 juli.

Fullständiga resultat hittar du här

För tredje året i rad hölls det officiella Svenska Mästerskapen i Stand Up Paddle racing. 2016 delades SM upp på två orter, två nya grenar introducerades och Moana Malmö samt Malmö SUPklubb fick den stora äran att stå som arrangörer. Den 10 juli i Norrköping hölls SM i sprint och supersprint, och här i Malmö blev det det ”klassiska” distansracet på 8-10km och den nya SM-grenen technical race på 3-4km avgjordes.

I Malmö hölls tävlingen under två dagar, med technical race och juniortävlingar på lördagen den 23:e och distansrace samt amatör/motionsrace under söndagen den 24:e. På programmet hade vi också prova på SUP-polo, en galet rolig lagsport inom Stand Up Paddling!

Sammantaget testade ca 200 personer SUP och ca 100-150 personer SUPpolo under helgen som blev den varmaste under hela juli! Tack alla som kom och tittade, testade eller tävlade. Vi är jättestolta över Malmös mottagande av 2016 års SUP-SM och hoppas få chansen att arrangera tävlingar fler gånger!

PLATS: Ribersborgsstranden, brygga 1 (Ribersborgs kallbadhus)