Om oss

Oss träffar ni hos Moana Malmö:

Anna Hermansson, grundare och ägare

Jag har drivit Moana Malmö i över sex år och ser fram emot min sjunde(!) säsong som instruktör! Jag är licenserad SUPinstruktör för plattvatten under ISA (internationella surfförbundet), certifierad ”Functional Paddling(TM) Level 1 instructor” hos Tiago Silva och ”Level 1 surf judge” under ISA. När det inte är SUPsäsong studerar jag till ämneslärare i matematik för gymnasiet och brinner för pedagogik!

”Jag har alltid älskat vatten, lärde mig simma vid fyra års ålder och sedan dess har jag inte kunnat slita mig. Jag hade länge haft ett gott öga till surfing och försökte lära mig när jag besökte Australien för första gången 2003. Det gick sådär, jag tyckte det var roligt men alldeles för svårt så jag började dyka istället. Problemet med dykningen, även om det är en fantastisk känsla att sväva runt under vattnet under tystnad och spana på fiskar, är att det kräver mycket utrustning och kan därför sällan göras spontant.

DCIM104GOPRONär jag testade SUP för första gången 2013 var det som att hitta hem. Känslan av att stå på en stor surfbräda utan att kriga mot en massa vågor, friheten i att inte behöva en massa utrustning samt närheten till naturen och framförallt vattnet var helt oslagbar! Som en bonus blir paddelturen dessutom ett träningspass som utmanar balanssinnet och stärker bålmuskulaturen som vi alla är så oerhört beroende av.

Med Moana Malmö vill jag sprida den känslan och få fler att upptäcka världens bästa vattensport!”

Nellie Rolf, Yogainstruktör

Nellie har en stor förkärlek till både vattensport och yoga. Hon är utbildad yogalärare i poweryoga och yinyoga och har haft yogaklasser i 10 år, och så har hon testat både vågsurfing, vindsurfing och kitesurfing. IMG_6865Självklart är alltså SUP-yoga den ultimata grejen för Nellie! På vattnet blir det dock inte lika mycket power i yogan men desto mer balans och dessutom en härlig naturupplevelse.

Nellie håller i SUPyogan hos oss, och dyker även upp på events i sommar!

Patrick Boyum, SUPsurfare, SUPraceare, Vindsurfare, Vindsurfinginstruktör, fd surfbutiksägare och inte minst lagkapten för Svenska landslaget i Stand Up Paddling!

2019-05-04 12.23.00

Patrick, som är uppvuxen i Malmö, har testat det mesta inom surfing sedan han ställde sig på en bräda för första gången för snart 30 år sedan. Han har tävlat i världscupen i vindsurfing och började med SUP 2011 som ett komplement under vindstilla dagar, men har de senaste åren börjat satsa mer på sporten och tävlar regelbundet. Han har tävlat i VM och EM i SUP ett flertal gånger de senaste fyra åren. Han är teamrider för Surfers Paradise i Varberg, arbetar som snickare med eget företag och älskar SUP, surfing, skateboard, snowboard och mountainbike.

Patrick träffar ni under events och kurser i sommar!

Om Stand Up Paddling

SUP är en nygammal sport som har sitt ursprung på Hawaii och de senaste 15 åren spridits i rasande fart över hela världen. Utövarna står upp på en slags stor surfbräda och tar sig fram med en enbladig paddel. Sportens popularitet beror främst på enkelheten. Med rätt form och storlek på brädan kan vem som helst komma upp och paddla inom ett par minuter, vad som händer sedan är upp till dig!

SUP är en enkel aktivitet och passar de flesta. Du behöver inte vara vältränad för att komma igång, och väl på brädan kommer du att märka att både ditt balans- och koordinationssinne utmanas. Risken för skador och överansträngning är mycket liten, och du får en bra kombinationsträning för lår, mage, axlar, armar och rygg. Du ökar din rörlighet och förbättrar din hälsa samtidigt som du får en social och faktiskt ganska avslappnande aktivitet. Närheten till naturen inger lugn och känslan av att stå på vatten är svårslagen!

Vi ses i sommar!

surfers_13_STD