I väntans tider

Att vänta på något har aldrig varit min starka sida. Jag är sjukt otålig och vill att saker ska hända nununu! Så att gå omkring och odla ett liv i magen i nio månader har varit en mental prövning utöver det vanliga. Men nu är vi inne på slutspurten, det lilla knytet kan komma när som helst inom de närmaste tre veckorna och längtan är större än någonsin!

En annan sak som jag längtar till helt orimligt mycket är starten på SUPsäsongen 2017! Eller ja, för oss inbitna paddlare är det business as usual och jag har lyckligtvis en kropp som tillåter mig att hålla igång och komma ut på vattnet fortfarande och för detta är jag oerhört tacksam. Bilden ovan är bara två veckor gammal och jag hade precis gått in i vecka 38. Hur det är möjligt rör sig om en kombination av bra gener och en smula tur men inte minst en väl uppbyggd bålstabilitet av allt paddlande.

Att bli så stark och hyfsat vältränad som jag är idag var inget mål jag hade när jag ställde mig på en SUP första gången sommaren 2013 och jag har aldrig varit en sportig person. Jag är inte en ”no pain no gain”-person. Den fysiska styrkan har liksom bara följt med automatiskt, jag hittade något jag tycker är roligt och ju fler gånger jag kom ut på vattnet desto mer naturligt kändes det i takt med att min balans och styrka byggdes upp. Nu känns en tur på hemmavattnen i lugna förhållanden inte konstigare eller mer ansträngande än att ta en cykeltur. Att paddla i vågor och surfa är lite mer krävande och det orkar jag nog inte längre, men här är ett litet klipp från annandag jul då vi fick en magiskt fin surfsession uppe i Norrland:

Det kanske är uppväxten i norra Sverige som härdat mig, som lärt mig att inte välja bort en aktivitet bara för att det är kallt/regnigt/tråkigt väder i allmänhet utan om jag bara justerar klädseln lite så kan jag köra på som vanligt. För det handlar verkligen väldigt mycket om det. De som kommenterar att vi är galna som ger oss ut när det är minusgrader har ju faktiskt inte provat själva hur en modern våtdräkt känns, jag lovar att de håller värmen otroligt bra!

Min förhoppning inför årets säsong är att få ta ut ännu fler människor på vattnet och att ännu fler fastnar för min favoritsport, för ju fler ”galningar” vi blir där ute på vattnet desto roligare! Malmö har ju en lång kuststräcka som inbjuder till vattensportande i alla former, och förutsättningarna för att prova är stora!

Njut av den kommande våren så hoppas jag vi ses snart på vattnet

Kram Anna

Under våren 2014 startas Malmös första SUPskola! Vi kommer hålla i utbildningar, företagsevents och även hyra ut brädor i Sibbarp, längs Ribersborgsstranden och i Västra hamnen.