Att sammanfatta ett år eller två

Det hände ganska mycket under 2014 och 2015, och ambitionen att hålla en blogg levande här på sidan lades snabbt ner. Men nu gör jag ett nytt försök, och börjar med att sammanfatta mina första två säsonger som SUPinstruktör och att driva företaget Moana Malmö.

Att starta eget var länge en dröm för mig, men om någon sagt till mig för tre år sedan att det var inom Stand Up Paddling jag till slut skulle göra det hade jag nog aldrig trott dem. Som tur är tog livet en oväntad vändning, jag blev introducerad till denna fantastiska sport sommaren 2013 och när jag bestämde mig för att börja studera började en idé födas under hösten. Skulle det kunna funka? Som med mycket annat så är det svårt att veta om något fungerar innan du testar det. Så jag gjorde det, och det är mitt överlägset bästa beslut i livet!

Nu, två år efter jag startade Moana Malmö, kan jag se tillbaka på två fantastiska säsonger. Jag har träffat så otroligt många människor, allt från branschfolk och inbitna tävlingspaddlare till förstagångsutövare och den energi jag fått och får av dessa människor är enorm! Jag kommer under 2016 göra mitt allra yttersta för att fortsätta sprida den energin vidare till mina kunder och alla jag möter på stranden i sommar.

Mina kunder alltså. Jag har er att tacka för att jag kunnat arbeta med det jag älskar och dessutom utvecklat företaget. Er äventyrslusta, er vilja att kasta er ut i det okända och lära er något som för många känns rätt läskigt och hur totalt obrydda ni varit när ni blivit blöta eller när vädret varit lite trist. Och alla ni som kommit tillbaka och hängt med på solnedgångsturer eller hyrt brädor själva! Tack!

Första året trampade jag runt med all utrustning i en lådcykel vilket förvisso var fantastiskt roligt, men också ganska fysiskt krävande och något begränsande när det kommer till kapacitet. Men tack vare ett budgetstramt första år och fantastiska kunder gick det så bra att jag kunde utöka verksamheten, köpa in fler brädor, paddlar och våtdräkter och etablera en fast plats i Sibbarp. Containern jag får låna från Bunkeflo Form öppnar upp helt nya möjligheter med omklädningsrum (okej det är ett skynke längst in i ett hörn), förvaring av all utrustning (framför allt slipper jag pumpa upp alla brädor dagligen), en plats att hänga kvar på och varva ner efter paddlingsturen och såklart en mötesplats för alla som vill komma förbi och snacka vattensport i allmänhet.

Jag har under mina två säsonger lärt ut stående paddling till mer än 300 personer (kanske närmare 400?), sporten har växt enormt både i Sverige och resten av världen. Jag har åkt med min sambo och mina nya vänner till Mexico och SUP-VM, vi har deltagit (och placerat oss högt upp) i Danska Mästerskapen i Stand Up Paddling, arrangerat en av deltävlingarna i Svenska SUPraceserien (SSRS) och startat upp SUPyoga tillsammans med Billie Svensson. Kort sagt har det varit alldeles, alldeles underbart.

Vad har vi då planerat för säsongen 2016?

Det kan vi tyvärr inte avslöja riktigt än, ni får hålla utkik i kommande blogginlägg och på hemsidan. Jag kan i alla fall lova att det kommer bli riktigt, riktigt kul. Och blött. Precis som tidigare år, bara mer av allt!

Hoppas vi ses!

Anna

DCIM102GOPRO
Vinterpaddling vid vrakdelarna i Bunkeflostrand

Under våren 2014 startas Malmös första SUPskola! Vi kommer hålla i utbildningar, företagsevents och även hyra ut brädor i Sibbarp, längs Ribersborgsstranden och i Västra hamnen.