Vi har SUP:at över Öresund!!!

Vi har varit sugna på att göra detta länge, och den 28 juli var förhållandena äntligen perfekta! Vi packade våra väskor, cyklade till Hyllie station, tog tåget från Malmö till Köpenhamn och klev av på Kastrups flygplats. Därifrån är det bara en kort promenad (under vilken vi såklart köpte ett par danska öl för sakens skull) till en småbåtshamn, och där hoppade vi i vattnet.

Det var en vacker, galet het sommardag och under färden över fick vi hoppa i vattnet ett flertal gånger för att kyla ner oss. Vi fick sällskap av ett tjugotal sälar under nästan 3km medan vi paddlade mellan öarna Saltholm och Pepparholm, och utsikten var minst sagt omtumlande vacker under hela turen över sundet. Det var en underbar känsla av att vara helt ensam där ute, mellan två länder och mitt på vårt mäktiga Öresund.

Vi nådde vår hemmastrand Sibbarp efter nästan fyra timmar, där vi av en slump mötte våra grannar som råkade sitta och njuta av solen just där och då. Efter ett antal tappade hakor och många goda skratt när vi berättade vad vi just gjort, drack vi upp våra danska öl, packade ihop våra sager och gick hem.

Det var en fin dag.

/Anna och Patrick

 

 

We’ve been wanting to do this for a long time, and on july 28 the conditions were finally perfect! We packed our gear, rode our bikes to Hyllie station, jumped on the train from Malmö to Copenhagen and got off at Kastrup Airport. From there it’s only a short walk (during which we, as you do in Denmark, bought some danish beer) to a small boat harbour, and that’s where we hit the water.

It was a beautiful, unusually hot day in the middle of high summer in Scandinavia, and on our journey across we had to jump in the water several times to cool off. We were accompanied by around 20 seals for about 3km as we paddled between the two islands Saltholm and Pepparholm, and the view was overall breathtaking througout the entire journey across Öresund. It was an amazing feeling to be all alone out there, in between two countries in the middle of this massive body of water.

We hit the shore at our home beach in Sibbarp after almost 4hrs, where incidently our neighbours were hanging out enjoying the sun. A few jaws dropped when they found out what we had just done, we all had some good laughs, drank our danish beer, packed up our gear and went home.

It was a good day.

/Anna and Patrick

Under våren 2014 startas Malmös första SUPskola! Vi kommer hålla i utbildningar, företagsevents och även hyra ut brädor i Sibbarp, längs Ribersborgsstranden och i Västra hamnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s